Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I LO w Wyszkowie zaprasza na wernisaż Mirki Machel zatytułowany "Poezja Malarstwa oraz IV odc. serialu pt."Spokój Anny Kern".

1 sierpnia (piątek) godz. 18.00 , WOK "Hutnik" w Wyszkowie.

Informujemy także, że 2 sierpnia (sobota) odbędzie się Rajd Rowerowy oraz Spływ Kajakowy

Trasa rajdu rowerowego: Wyszków-Kamieńczyk (przeprawa promowa)-Brańszczyk-Wyszków

Trasa spływu: Brańszczyk-Wyszków

Zbiórka uczestników-Park Miejski przy pomniku C.K.Norwida o godz.9.30

Więcej szczegółów na www.100latlowyszkow.pl

Komitet Organizacyjny obchodów 100-lecia 1LO im. C.K. Norwida w Wyszkowie, z przyjemnością informuje o planowanym, niezwykłym wydarzeniu z okazji tegorocznego jubileuszu wyszkowskiego liceum, akcji „100Dniówka”.

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I LO w Wyszkowie, już w najbliższą sobotę, 31 maja zaprasza na niezwykłe imprezy: Otwarty Turniej Siatkówki Plażowej (drużyn 2-osobowych), Streetball (koszykówka uliczna drużyn 3-osobowych), Graffiti na ogrodzeniu liceum.
Siatkówka - boisko Szkoły Podst. Nr 1., godz.9.00
Streetball - parking przed WOSiR, godz.9.00
Graffiti - ul. Kościuszki (przy Internacie LO), godz.9.00
Zgłoszenia do turnieju należy kierować e-mailem na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
oraz www.facebook.com/100latlowyszkow

Jolanta Grus
Rzecznik Komitetu Organizacyjnego

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I LO w Wyszkowie zaprasza na kolejny wernisaż. Swoje prace zaprezentują oczywiście absolwenci i uczniowie liceum.

To naprawdę warto zobaczyć!

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I LO w Wyszkowie zaprasza na kolejny koncert z cyklu

ABSOLWENCI I LO GRAJĄ I ŚPIEWAJĄ
DLA WSZYSTKICH
Mozi Club & Restaurant, 5 kwietnia (sobota), godz. 19.
oraz www.facebook.com/100latwyszkow

Proszę o potwierdzenie obecności: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I LO w Wyszkowie zaprasza na wernisaż Woytka Smółkowskiego "Świat w akwareli" oraz premierowy pokaz II odcinka serialu "Nasze Liceum" pt. "Gdy nawet"cz.1
 22 marca (sobota), WOK HUTNIK, godz.19

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I LO w Wyszkowie zaprasza na otwarty turniej gier stolikowych.
Amatorzy brydża, szachów i Świata Dysku będą gimnastykować swoje umysły od godz. 15, w HALI SPORTOWEJ ILO w Wyszkowie.

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I L.O. w Wyszkowie zaprasza na spotkanie z autorem książki "Harcerze z liceum", podczas którego będzie promowana również płyta "Absolwenci grają i śpiewają 2".

Spotkanie odbędzie się 7 marca (piątek), o godz. 19.00, w Bibliotece Miejskiej  w Wyszkowie, ul. Gen. J. Sowińskiego 80.

Jolanta Grus
Rzecznik Komitetu Organizacyjnego

Komitet Organizacyjny Obchodów 100-lecia I L.O. w Wyszkowie zaprasza na koncert, w trakcie którego przypomnimy najpopularniejsze piosenki VI Szczepu ZHP im. Janusza Korczaka. Zaśpiewają je druhny i druhowie oraz zagrają zespoły harcerskie, kiedyś lub nadal prężnie działające w Wyszkowie.

Koncert odbędzie się 22 lutego (sobota), o godz. 19.00, w WOK HUTNIK w Wyszkowie. Obowiązują wejścówki, do odbioru przed koncertem.

18 stycznia o godzinie 19, w ramach obchodów jubileuszowych, w klubie „Mozi” odbył się pierwszy koncert z cyklu „Absolwenci grają i śpiewają”. Był to koncert rockowy, w którym wystąpiły kapele: Experience, Mahikan, Wparkustraszy + Grupa OK, Alice in Weedland, Michał Kosmala Trio. Przybyłych powitał Piotr Adler, członek komitetu organizacyjnego, lider obszaru artystyczno – programowego. Kilkupokoleniowa widownia usłyszała różne rodzaje rocka wykonane w utworach własnych lub coverach. Dodatkową atrakcją wieczoru były prezentacje multimedialne o występujących zespołach. Na koncercie od początku panowała niezwykła atmosfera i energia, które były efektem wzbudzającej emocje gry zespołów oraz fantastycznej widowni.

17 stycznia 2014 roku o godzinie 19 w Wyszkowskim Ośrodku Kultury „Hutnik” odbyła się impreza inaugurująca obchody stulecia I LO im. C. K. Norwida w Wyszkowie. Przybyłych na uroczystość powitał dyrektor WOK Mariusz Kowalski. Następnie gospodarze uroczystości: Dorota Piotrowicz – dyrektor LO oraz Karol Pękul – przewodniczący komitetu organizacyjnego oficjalnie ogłosili początek obchodów jubileuszowych.

„100 lat LO – polecam. C.K. Norwid”, pod takim tytułem zaplanowana została konferencja prasowa w dniu 28 listopada b.r., w Liceum Ogólnokształcącym im. C.K. Norwida w Wyszkowie. Tytuł konferencji jest jednocześnie hasłem promocyjnym jubileuszu szkoły, którego obchody rozpoczną się w styczniu 2014 roku. Inicjatorem tak hucznie świętowanego jubileuszu jest Komitet Organizacyjny – grupa społeczników oraz dyrekcja szkoły, którzy określili sobie wspólny cel – zrealizować coś dla uczniów, absolwentów LO oraz mieszkańców Wyszkowa, a także dla swojej szkoły.